SUZY BOGGUSS – PRAYIN’ FOR SUNSHINE

Artiest info
Website
facebook
Label: Loyal Dutchess Records

De nu 67-jarige Amerikaanse countryzangeres en songschrijfster Suzy Bogguss werd geboren in Aledo, Illinois en verhuisde in 1985 naar Nashville, Tennessee waar ze haar muzikale carrière begon in de beginjaren ’80. Ze realiseerde in de eighties zes top 10-hits, drie gouden platen en één platina-album. In het begin van haar carrière was ze helemaal niet overtuigd dat ze succes zou kunnen hebben met haar songs. Als fan van blues- en countryzangeressen zoals Bonnie Raitt en Emmylou Harris besloot Suzy om haar geluk te gaan beproeven in het countrygenre.

Ze mocht gaan optreden in het themapark ‘Silver Dollar City’ van Dolly Parton in Nashville dat later omgedoopt werd tot ‘Dollywood’. Daar leerde ze songschrijver Doug Crider kennen die voor haar het nummer “Hopeless Romantic” schreef dat op haar officiële debuutplaat terechtkwam. In november 1986 trouwde Suzy Bogguss met Doug Crider en bijna 38 jaar later zijn ze nog altijd een gelukkig koppel en werken ze samen aan het componeren van nummers voor haar nieuwe platen.

Het laatste album in die serie is “Prayin’ For Sunshine” dat we hier van een bespreking zullen voorzien. Deze 17e studioplaat bevat tien nieuwe songs die ze met haar bandleden Pat Bergeson (akoestische gitaar en mandoline), Colin Linden (elektrische gitaar, dobro en mandoline), Glenn Worf (basgitaar) en Chris Brown (drums en percussie) in hun eigen ‘The Office’-opnamestudio in Franklin, Tennessee hebben ingespeeld. Het nieuwe album werd eveneens door het echtpaar zelf geproducet.

De mooie countryballad “Sunday Birmingham” met gastmuzikanten Jimmy Wallace op orgel en Charlie Chadwick op basgitaar kunt u beluisteren op de eerste video en de lyrics video die hierna ook te zien is laat u kennismaken met de songtekst van het nummer “Cryin’ Over You”. Ook voor het liedje “A Woman Who Cooks” werd een beroep gedaan op enkele gastmuzikanten met Chris Scruggs op akoestische en elektrische gitaar, Will Barrow op piano, Charlie Chadwick op basgitaar en Harry Stinson op drums.

In haar songteksten vertelt Suzy Bogguss verhalen over de dingen, personen en gebeurtenissen die ze rondom zich in het dagelijkse leven waarneemt. Dat is o.a. het geval in de albumopenende single “It All Falls Down To The River” waarop de drie ‘McCrary Sisters’ meezingen en in de nummers “It’s Too Late”, het nostalgische “Paint The Town Blue”, “We Can Make It Alright” en albumafsluiter “Can You Still See Me Like That”. Verwacht niets superorigineels van deze nieuwe plaat van Suzy Bogguss maar een professionele degelijkheid, goede en positieve songs en mooie arrangementen zijn wel gegarandeerd.

(valsam)